söndag 31 augusti 2008

Fullmatad

Helgen som snart har gått har inneburit matfestival i Skövde. Årets happening! Fullt av mat i stan samt försäljare av diverse närproducerade delikatesser. Affärerna har, till skillnad från de i Karlskrona under Sailet, fattat att det är rätt smart att ha öppet typ till 20-tiden på kvällarna, eftersom stan kryllar av folk. Skojiga festivalerbjudanden har de oxå, vilket man ofta ser under Östersjöfestivalen i Karlshamn.
Hur går det hela till då?
Jo, man köper ett festivalhäfte som innehåller 4 matkuponger, en kaffekupong,och diverser erbjudanden hos olika inrättningar i staden. Vid matstånden kan man sedan avlämna en matkupong mot en liten portion mat. Väljer man Potatissallad med kycklingfilé eller nachos, så får man en ganska rejäl slev tilldelad, medan lyxrätter som lammrostbiff med dinkelsallad i getostkräm, utdelas i mer smakprovsmängd, men ändå betydligt mer, än när det står gladlynta damer på Maxi och delar ut små kladdar av nya frysta rätter från Findus. ;-)
Följande avsmakades:
Rosmarin- och vitlöksmarinerad lammrostbiff med dinkelsallad i getostkräm, rostade cashewnötter och torkad frukt.
Svensk kebab (hjort, ren, älg) i pitabröd.
Kolgrillad entrecote i nybakat bröd.
Salviadoftande hummersoppa med limeaioli och vitlöksbröd.

Mums!

Hos de lokala matproducenterna i den s.k. saluhallen smakade jag oxå lite olika ostar, kalvdans, spelt-sallad och ölkorv.

Fick med mig en påse torkad svamp hem från saluhallen; Sandsopp, får se vad det blir av den.

Nu ska jag ge mig i kast med tvättstugan, som ligger utanför... Hoppas det blir slaskfri vinter... ;-P

1 kommentar:

Anonym sa...

Ostar - får mig osökt att tänka på Falbygdens ost. Det måste det ju ha varit?? Morfars brännvinsost?
Jag har en osthyvel - "Falbygdens ost Kan ost vara bättre"... vilka minnen :)

Minns också att det var rätt folktomt i Falköping under just matfestivalen, antar att de flesta var i Skövde då...

Hoppas den goda smaken sitter i länge! :)
Hälsa hyresvärdinnan oxå!