måndag 8 juni 2009

Heja Sverige!

Eller i alla fall oss som röstade på förändring och nytänkande. Något som är för mig helt obegripligt är att endast ca 43% röstade!!!1!!!1!
WTF??
Nog för att kampanjande och mediauppbåd vaknade till pinsamt sent, men vad är det för grottmänniskor totalt frånvända från civilisationen som har missat att det var val?

Hur kan man vara så in i helvetes ignorant och låta bli att rösta? Om det nu är så att man verkligen inte kan hitta sin kandidat eller sitt parti, då tycker jag att man åtminstone ska rösta blankt, för att visa att man (på nåt skruvat sätt) vill ha demokrati.

Det är så enkelt att rättfärdiga skyldigheten att rösta, så jag förstår inte hur de som lät bli kan leva med sig själva. Nåja är man en ignorant idiot, så, ok... En trångsynt krake som lever för pizza och öl på fredagar och inte ens orkar bry sig sina egna barn.
Tyvärr så finns det ju rätt många sådana. Med bristande intelligens och total avsaknad av omvärldskännedom eller kapacitet att förstå något mer än fjärrkontrollen till Tvn, micron, diskmaskinen och bilen. (nej, inte fjärr till micro osv, det blev ett litet syftningsfel, men orka ändra...)

Arg blir jag.

Just det, en skyldighet är det att rösta, såväl som en rättighet. Det är vår skyldighet att uträtta det privilegium som det trots allt är att få rösta, sen kan man ha hur mkt issues som helst när det kommer till "systemet", men hur det än är så har man inte ens rätt att klaga om man inte åtminstone försöker påverka det på det sätt man kan.

För dig som inte röstade föreslår jag följande:
Flytta till Zimbabwe eller Nordkorea vettja! Jag har hört att det är världens grej där, demokrati är klart överskattat.

För övrigt kom jag åt några läskiga knappar på tangentbordet förut.... Skärmbilden vändes uppochner...

Testa att tryck ctrl+alt+piltangent, så får du se nåt spooky...
Innan jag lyckades googla fram "problemet" på en annan dator, var jag övertygad om att det var ajöss och goodbye med min trotjänare...

Har du nånsin lunchplaner i jkpg och inte är rädd för dödssynden frosseri rekommenderar jag Pallas Atena, vid Sofiakyrkan. En galet stor buffé med massa godsaker, inkl pizza! Samt 2 sorters efterrätter och 3 kakor.

Idag har jag sålt min diktafon. :-D

Till sist:

Den som inte intresserar sig för politik, riskerar att bli styrd av dårar.
-Aristoteles

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Oj, jag känner mig träffad... Av den dumma anledningen att vi var hemma och pysslade i huset, glömde bort vilken dag det var (ingen radio eller tv på och tidningen låg kvar i lådan) och fattade att vi missat valet när vi knäppte på tvn på kvällen... :/ Förlåt!!

Annars lever vi loppan på landet, har inte fått iväg nåt flyttkort (?). Hade inte datorn uppe veckan innan flytten o nu har vi bara lånat trådlöst seg-internet. Platon rejsar i trädgården, vi plockar upp, skruvar ihop, besöker ikea, försöker hinna med att laga mat åt oss själva o Axel... Det kommer nog ett mail snart, när vanligt internet fungerar o vanliga datorn är inkopplad.

Tills dess - trevlig sommar!!

I ett hus i en skog sa...

aj aj aj... Lokalerna som var öppna till 21:00 och allt... Nåja ni är i "gott" sällskap med resten av de 57% som avstod sina demokratiska rättigheter.
Jag lovar skicka ut ett påminnnelsemail nästa gång! ;-P