söndag 20 september 2009

Salamat Hari Raya!

Yepps, idag ar forsta dagen av hari raya, muslimernas motsvarighet till Julen, typ. De har haft ramadan klart nu, och det ar dax att slappa loss.

Eftersom det finns sa manga olika etniska grupper har i Sabah, och over hela Borneo, sa marks det inte sa mkt, men lite lugnare med folk, och en del stallen som inte har oppet.

Vi har firat med att ata helgrillad fisk (red snapper) och grillad rocka (!). Bada var delikata, till och med V at fisk, som eg inte tycker om nagon slags fisk alls. :-)

Vi at pa samma stalle igar, da blev det kycklingspett for V och grillad tonfiskkotlett till mig, oxa mkt mkt gott.

Idag tog vi oss for nat lagom turistigt och begav oss upp for signal hill. Det smaregnade lite i borjan, det byttes ratt snabbt till ett rejalt osregn. Vi blev genomsura typ direkt, sa det var ingen ide att vanda hem. Vi traskade pa i osregnet och nadde toppen utan att svettas det minsta, vilket var var farhaga nar vi gav oss ut pa detta aventyr. Nog for att vi var dyblota, men inte av svett iaf.
Extra turligt for mig var att jag hade bytt till flipflop idag, istf gympaskor, eftersom mina tar har fatt for sig nagra slags kannibalfasoner, och trampar pa varandra... Har forsokt tejpa pa dem, men det funkade sa dar. Kopte ett par tasockor oxa, men de maste ju tvattas mellan varven... Sa det blev alltsa flipflop idag, mkt regnvanlig fotbekladnad. ;-)

Verkar inte som att jag kan dela mina foton pa facebook med blogger. Sa det ar val inte annat an att nyfikenheten far avgora om det skall skaffas FB eller ej.. ;-P
UPDATE:

http://www.facebook.com/album.php?aid=110587&id=606623143&l=e68e8bc9f9

:-)

Imorn ska vi upp i svinottan och aka bat till Palau Labuan, 3 timmars resa. Skall stanna dar over natten, kanske aka till stranden och smyga pa varaner.
Tisdag bjuder pa en entimmes batresa till Bandar Seri Begawan, huvudstaden i Brunei.

Varje Hari Raya bjuder sultanen av Brunei in folket till sitt megastora palats (varldens storsta), coolt tyckte vi, att vi har san tur att vi ar har just nu!!!

Trodde vi ja.... grr... Den arme kraken bangar ur pga H1N1!!! Typiskt eller?
Personligen tycker jag att han kunde tagit pa sig ett munskydd som alla andra och kort pa som vanligt, eller kanske satt sig pa en stol 100 meter ifran och bara vinkat till oss istf att ta alla i hand.
Hogst irriterande att man lyckas pricka in en san grej, och sen ar det installt...

Det gar bara att komma in i palatset just vid hari raya, sa chansen dyker val inte upp inom de narmaste artiondena for var del... he he...

Nehe, ett par bilder pa den goda fisken pa facebook, sen blir det nanedax.

Ha're!

Inga kommentarer: