onsdag 28 oktober 2009

Mysteriet med den forsvunna kattungen.

I forrgar, just nar vi skulle ga ut en svang, sa knackade det pa tva unga herrar, gissningsvis 16-17 ar gamla, och sa att de hade kommit for att titta pa kattungarna (var hyresvard har en katt med 4 ungar). Ok, men agaren ar inte hemma just nu, sa jag. De hade kort en bit for att titta, sa de undrade om de kunde fa se dem iaf.
Naval, tankte jag, de kan val fa se dem, sa kommer val Desiree hem nar som helst (hon var och hamtade sin dotter i skolan). Sa vi gick runt till baksidan och de fick en glimt av glinen som var i garaget. Jag sa att D nog skulle k0mma hem om ca 15 minuter, sa nar vi nagon minut senare lamnade huset, sa satt de i sin bil och vantade.
Senare pa kvallen sa kunde vi inte hitta en av kattungarna, vi var 5 vuxna som kollade runt i hela garaget och pa grasmattan. Forsta tanken var forstas att de dar slynglarna (som forvisso inte alls sag ut som slynglar, utan tva tafatta tunna tonaringar), hade smugit tillbax in och snott en kise.
D hade deras nummer, for de hade smsat tidigare och fragat om de kunde komma vid 7 och se katterna, men de dok upp vid 4 istallet. D ringde och smsade, men de sa att de kunde komma imorgon och se katterna, att de inte hade hennes kattunge osv.

Darmed var forsta lognen uttalad, eftersom de hade varit har redan och sett katterna, vilket vi, naturligtvis berattade for D.
V och jag inledde lite forensiskt (heter det sa..? Nu gor det det iaf..) arbete pa internet och lyckades googla fram den enes facebook-konto via hans mobil-nr, som han, dumt nog, hade uppgett lite har och var pa internet, for alla att beskada. Darmed fick vi fram ett namn, som D kunde lamna till polisen.
Foljande dag tog D kontakt med deras skola (de var ytterligare dumma nog att komma hit i sin skoluniform, som grannen hade sett dem i, vilket gjorde det latt att ta reda pa alder och vilken skola de gick i). De blev inkallade till rektorn, och polisen var dar oxa, men de havdade fortfarande sin absoluta oskuld, och polisen sa till D att det inte fanns nagon anledning att misstro dem. Darmed trodde vi alla att det hela var avslutat, eftersom det inte fanns nagra bevis, och katten absolut inte befann sig kvar har.
Idag, tva dagar senare, ringde polisen till mig och ville veta hur det hade gatt till nar de kom hit, sa jag sa som det var. Lite underligt tyckte jag, eftersom fallet hade lagts ner, vad det verkade som.
Men, till saken horde att den killen som var med killen som var kattspekulant, var son till en polis. Hans pappa hade tagit honom ordentligt i orat och lyckats klamma ur honom sanningen, att de hade smugit tillbax in nar vi hade gatt och snott en katt och kort ut den till garden dar kattsnatcharen bodde.
:-O
Hurra!
Sa, om allt gar enligt planerna, sa ska den lille kraken aterforenas med sina syskon och sin mamma under dagen idag, den ar bara 4 veckor gammal, sa den ar ju alldeles for liten for att flytta hemifran.

Sjalv kanske jag skall ner till polisstationen och lamna ett written statement av handelseforloppet nar de var har, har saledes blivit insyltad i police-business pa var oskyldiga resa till andra sidan jorden (!)

Pojken som stal katten hade fyllt 18 ar, sa det blir prosecution for hans del, himla onodigt, kunde ju vantat til D kommit hem och pratat med henne, och formodligen kunnat hamtat en katt om ett par veckor, for de verkade ju iaf haft intentionen att ha den som husdjur. Vi spekulerade ett tag i att de bara skulle ha den for nat osmakligt youtube-skamt...

Kattmamman har vandrat runt en hel del senaste tiden och letat efter den saknade ungen, vilket reser fragan; kan kattmammor rakna, hur vet hon att det saknas en unge? Kan aven grismammor rakna?! De far ju minst en 8 kultingar att halla koll pa isf...
Ytterligare en fraga pa tapeten ar huruvida det stammer att bara honkatter kan ha mer an 2 farger pa palsen, ar det sant eller en myt?

Jaha, vad hander i ovrigt har nere da. Jo, lilla jag ska pa arbetsintervju imorgon! Det handlar om ett aldreboende, vilket jag lixom hade hoppats att det inte skulle bli, tror snart att det ar det enda jag kan jobba med ju!! Naval, skall vara "on-call" sa, om nagot heltidsarbete dyker upp, av alla dem vi har sokt, sa lar jag hoppa pa det fortare en kvickt, men alltid nice att tjana in lite bucks innan dess.

Vadret har inte riktigt satt fart mot sommar annu, aven om de flesta dagarna ar behagliga och sen lite kyligt framat kvallskanten. Dessvarre vantas ett rejalt ovader in imorgon, med riktigt laga temperaturer och sno uppe i bergen inat landet.
Men vi har inte gett upp lovorden om att sommaren ar runt hornet, lixom alla jobbtillfallen, sa vi kampar pa.

Jo, vi har fatt tag pa en cykel oxa!! $40 dollar for en fullt fungerande cykel inkl las och hjalm (det ar hjalmtvang har for alla, enligt lag). Billigt varre, dryga 200 kronor. Den ar valdigt rosa, men det ar ju bara gulligt... Nu ar vi pa jakt efter en velociped till mr V oxa, men vi har lite krokar ute, sa hoppas att det blir napp snart.

Skall ut en svang i friska luften innan det borjar dra ihop sig mot ovader, regn och rusk...

3 kommentarer:

H C Barregren sa...

Sarah: Har du provas lite.facebook.com (om du har den inställd på engelskt språk)

Johanna: Vad kul att de var som tända ljus. Slutet är väl ingen sensmoral egentligen, bara en återspegling av hur jag kan uppleva att det är i livet ibland...

Ingrid sa...

Ja det är sant att bara honkatter kan vara sköldpaddsfärgade (svart, vit o orange) eftersom det har med könskromosomerna att göra. Iofs finns det vissa hankatter som har en extra X-kromosom också (XXY) som kan ha den färgen, men normalt sett är det bara XX-katter. :) Genetik är underbart!

Sarah sa...

Yepp, genetik ar najs! Vem minns inte med en tar i ogat av nostalgi, mendels prov med artorna.. :)